Byłem z 3 razy w ASO i cały cas nastawiają klapy nawiewów i nic. Żaden też silniczek nie daje żadnych sygnałów błędów do kompa.
Objawy: równomierne stuki, które czasem są głośniejsze, czasami ciszsze. Czasami można też zaobserwować jakgdyby arytmię w stukaniu (jakby włączało się coś innego, co stuka).
Jest to zarówno na włączonym i wyłączonym klimatronicu.
Wyciągnięcie bezpiecznika od klimy rozwiązuje problem (poza tym, że klima nie działa )
Za niewiele ponad miesiąc kończy mi się gwarancja, więc chętnie bym to szybko zdiagnozował i zasugerował coś w ASO, bo oni nie mają pojęcia co to jest.
Miałem identyczne objawy. Do wymiany będzie sterownik klimy , czyli cały panel sterujący ( tak jest przynajmniej w O II ) . Komp sewisowy również nic nie wykazywał , ale sewis miał odgórne instrukcje z SAP i.... wymienili mi cały panel climatronica . Niestety znów zaczął stukać ...... :evil:
Też mi to nie przeszkadzało , lecz któregoś dnia klima przestała reagować na pokrętła , po prostu się tak jakby "zawiesiła" i .... nastąpił tzw "zgon wentylacji " , i wierz mi ..., trudno się jeżdzi z zaparowanymi szybami :twisted:
greszczyn, Hmm, przez lato mialem dziwne uczucie. Mianowicie jakby sie klima wlasnie "zawiesila" bo mi jakos zimno bylo na te ustawion 22stopnie. Normalnie musialem wiecej ustawic - i tak kilka razy. Czy to poczatek agonii?
Max moc [KM/kW] 119.6/88.0
Max moment [Nm] 280 przy 1982 obr./min.
bo klima przestała działa - jest minusowa temperatura
Tu nie chodzi o załącznie sprężarki (klimatyzatora , podczas pracy ) tylko o dzwięki , które nie powinny się pojawiać (tj. miarowe rytmiczne stukanie , bądż co jakis czas 3-4 krotne głośne puknięcia ) ( i to bynajmniej nie od pustej puszki po red-bul-u :wink: ) , a które to wydobywają się z okolic schowka , tam gdzie jest umiejscowiona cała maszyneria od wentylacji ( wentylator , silniczki poszczególnych klap od nawiewów itp. )
Tu nie chodzi o załącznie sprężarki (klimatyzatora , podczas pracy ) tylko o dzwięki , które nie powinny się pojawiać (tj. miarowe rytmiczne stukanie , bądż co jakis czas 3-4 krotne głośne puknięcia ) ( i to bynajmniej od pustej puszki po red-bul-u , a które to wydobywają się z okolic schowka , tam gdzie jest umiejscowiona cała maszyneria od wentylacji ( wentylator , silniczki poszczególnych klap od nawiewów itp. )
U mnie tak samo coś bardziej tyka niż stuka z częstotliwością o połowę wolniejszą niż zegarek. Odgłos dochodzi z obrębu środkowych kratek nawiewu tak mi się wydaje. Jak narazie climatronik grzeje lub chłodzi to nie wnikam. Często używam radia, więc tykania nie słyszę. Jeszcze trochę i przegląd w trakcie którego nie omeszkam przy okazji zapytać.
O I złota w kombi 1.6 BFQ - od tego Tu się zaczęło
KIA Carens 2.0 CRDI - przerwa na kawę ....
O III czarna liftback - reaktywacja
Coś kojarzę, że raz gdy zaczeło pykać pozmienałem ustawienia nawiewów w różne konfigurację i.. wydało mi się pomocne. Więcej podejść do tematu nie robiłem.
O I złota w kombi 1.6 BFQ - od tego Tu się zaczęło
KIA Carens 2.0 CRDI - przerwa na kawę ....
O III czarna liftback - reaktywacja
W czwartek wracałem z pracy w wielkiej burzy śnieżnej i jechałem bardzo wolno i w skupieniu (na letniakach). Jechałem bez radia i zauważyłem rytmiczna stukanie !!! myślałem że coś w schowku lub w kratce nawiewu. Trudno mi było zlokalizować ten stukot był pomiędzy środkowymi wywietrznikami a drzwiami pasażera. To by się zgadzało co piszecie, tylko ja nie miałem włączonej klimy była wł. na ECON...? Jeżeli to sterownik to ile to może kosztować ???
Komentarz